-
 
(hoppa fram i programmet till
ca:10,14)
 
 
 
 


 
 
Brasiliansk Vaxning
 
Brasiliansk vaxning Innebär att man med hjälp av vax tar bort allt eller större delar av sitt könshår.  (Dvs. det hår som är på venusberget, runt blygläppar, anus) 

Brasiliansk är alltså när man vill ta bort lite mer än en vanlig bikinivaxning som är när man endast tar bort det håret utanför troskanten. 
En del önskar även lägga till och ta bort om man har hår på skinkorna detta är en egen behandlingsdel ingår alltså inte i brasiliansk vaxningen utan kostar extra, vi tar 150kr vid brasiliansk vaxnings tillfället)

Den Brasilianska vaxnings behandlingen har blivit oerhört populärt och uppskattat och är idag faktiskt en av de behandlingar vi utför mest utav. 

Till skillnad mot vanlig rakning så har man på så sett ett hårfriare resultat som varar mellan 2-6 veckor beroende på vad man har för hårväxt och hur länge man väntade på utväxt innan vaxning.  Hårstrået förfinas varje gång du vaxar och hårt stubb som kliar och dagligen skall ansas tillhör blotta minnet.
 
Måste man vaxa bort allt hår?
Nej, Du bestämmer själv hur mkt eller lite hår du vill ta bort, bara du vet vad som passar dig bäst och vad just du känner dig bekvämast med, En del tar bort allt  hår, en del sparar en toffs.. Inget är rätt eller fel... 
 
Hur mkt följer med:
Alla hår som är tillräckligt långa för att få fäste i vaxet följer med på det utvalda området. Huden blir slät len och hårfriare direkt.
 
Obs! Har du nyligen rakat dig eller har korta hårstrån som inte riktigt hunnit växa ut sedan förra vaxnings tillfället kan det hända att just det håret ej följer med då det är för kort för att fastna i vaxet.. Det bästa är om du väntat några veckor med att vaxa om du nyligen rakat dig. och sedan går regelbundet. Hur ofta beror på hur just din växtcykel ser ut här får man nästan prova sig fram vad som passar bäst för optimalt resultat.
 
När vi utför din vaxning gör vi alltid vårt bästa för att få med allt hår som är möjligt dvs tillräckligt långt och som är synligt. Vi vaxar tills vi känner oss klar, Därefter ber vi dig som kund även själv att ta en extra koll och slut godkänna genom att känna om något eventuellt fjun skulle ha missats, Här är det jätte viktigt att du värkligen säger till om det skulle vara så att du skulle hitta något hår som av någon anledning har missats eller ej följt med men som du vill ha bort så lägger vi på en omgång till då det inte alltid syns i nedre vinkeln med veck och mörker ;)
Men som sagt skulle det vara mini stubb då kan vi tyvärr inte göra annat en att vänta någon vecka tills det växt ut en bit till..
Denna sista egen kund kollen kanske känns obekväm men är viktig för att du som kund skall känna dig riktigt nöjd efter och för att vi skall få detta bekräftat. Tillsammans når vi bästa möjliga perfektion.
 
Gör du en brasiliansk vaxning regelbundet tröttas hårsäckarna ut och du får en glesare hårväxt och tunnare strån. Därmed gör det mindre ont än vid din första brasilianska vaxning. Vår rekommendation är att vaxa sig var 5:e till 6:e. Om du väntar längre med din brasilianska vaxning eller rakar emellan så hinner håren rota sig, smärtan och resultatet liknas som vid första tillfället.
 
 
Kärt barn har många namn.. Brasiliansk/Hollywood..  
            
Vad som innefattar brasiliansk vaxning och vad som innefattar hollywoodvaxning kan variera från salong till salong, det finns även många andra smeknamn för de diverse frisyrer ex Svinx / mohikan sisilianare, osv..
 
Hos oss har vi gjort det enkelt och kallar  intim vaxningen endast för brasiliansk vaxning, så får man själv bestämma om man vill ta bort allt, spara mellan skinkorna, en tofs eller dylikt.
                                                                                           
                                                                                     bra längd är c:a 5mm
 
För de flesta kunder är det lite nervöst att göra sin första brasilianska vaxning.Vi har allra största förståelse för din utsatta situation och gör allt för att du skall känna dig bekväm. Vi håller alltid hög diskretion! Det innebär att vi aldrig diskuterar  med någon vem som gjort vad eller hur någon såg ut, när vi vaxar gör vi vårt jobb och koncentrerar oss på det vi gör, ingenting annat.  
Det är väldigt viktigt att du vågar vara ärlig, har du en tanke säg till eller fråga! Inga frågor är dumma frågor. När du går ifrån oss ska du känna dig glad och nöjd!
 
Att tänka på före behandling med vax
 - om du tidigare rakat dig bör du vänta minst! 5-6 veckor innan din vaxning detta för att uppnå bästa resultat då håret växer i flera olika faser, annars blir resultatet inte lika då det ofta finns för korta hårstrån som inte åker med. 
 
När allt hår kommit ut rekomenderar vi dock att du innan besöket klipper ner det det till c:a 5 mm tänk att du bara skall kunna ta ett nyp inte en lång toffs
På detta sätt gör det lite mindre ont, blir smidigare då det inte trasslar ihop sig vilket gör vaxningen enklare.
 
Första gångerna bör man vara beredd på att det kan det hända att inte riktigt allt hår följer med och då beror det på att den sista växt fasen inte kommit upp riktigt eller att du inte väntade tillräckligt länge innan dit besök.
 
Även om det känns omöjligt, försök att slappna av under vaxningen då hårstråna annars kan gå av istället för att ryckas med helt om du spänner dig eller rycker emot. Slappnar du av känns smärtan även mindre.
 
 - Använd gärna bomullstrosor och löst sittande byxor när du skall vaxa dig så att huden kan andas och får vila efter vaxningen.
 1 Veckan innan & 1 veckan efter mens är smärttröskeln som lägst bästa period för vax är efter sin period. ( vi vaxar aldrig brasiliansk under mens!)
 
Duscha, Skrubba och smörj gärna huden innan ditt besök! då huden behöver vila efter vaxningen.
 
Andvänd och köp gärna vår bedövningskräm! 
en tub räcker ca 5 ggr kostar 350kr. Så väl investerade pengar.
 
 
 
Att tänka på efter behandling med vax:
 
Undvik onödig friktion eller att ta på det vaxade området första timmarna efter vaxning detta för att inte irritera området mer en nödvändigt.
 
Undvik dusch, krämer, solarium och vanlig solande samt att bada i klorerade bad på ca:24timmar detta på grund utav att hårsäckarna är öppna och huden är extra känslig för beröring och smuts. Det kan annars uppstå inflammationer i hårsäckarna.
 
-Vi smörjer in med flera välgörande eftervårdsprodukter vid ditt besök.
Så första dygnet behöver du inte tänka på något.
 
För bästa resultat, sköt dina hemma rutiner:
Använd Rollon/spray mot inåtvända hårstrån (såkallade rakfinnar) 1-2 ggr per dag
Peeala gärna huden några ggr i veckan Smörj in huden med intim bodylotion/mousse. sov naken! för att undvika svampinfektioner.
Har du lätt att få inåtvänt hårstrå rekommenderar vi att du köper hem en aha kräm.
 
 
Hygien och brasiliansk vaxning
Hygien och brasiliansk vaxning går hand i hand. Därför lägger vi stor vikt i att vara så rena och hygieniska som möjligt. Inför varje behandling görs rummen i ordning. handukarna på våra sängar byts ut och vi spritar av behövliga områden. Vi använder oss av engångshandskar och engångsspatlar.
 
 
Vanliga frågor:
 
Gör det ont? Svar: Ja visst känns det vore konstigt annars dock är det snabbt över! och det är endast rycket som känns och det tar en sekund. Finns även bedövningsalva finns att köpa hem som du smörjer in dig med innan ditt besök den tar bort ca 60% av smärtan.
 
Är det då värt det? Helt klart!
 
 
Hur lång tid tar det? Totalt mellan 10 min och 40 minuter men själva ryckandet bara en sekund. (behandlingstiden beror på hårväxt och vaxningens regelbundenhet.)
 
Är det många som vaxar sig? Svar ja, mer en vad man tror och det är alla typer av människor och åldrar.
 
Kan någon se in? Svar: nej vi vaxar i ett stängt rum på övervåningen.
 
Får man ta med en kompis? Svar: helst inte då vi upptäckt att detta kan stressa kunden..
 
 
 Kan man ha sex efteråt? Svar: ja men vi rekommenderar att ni väntar då friktion och kroppsvätskor kan irritera området.
 
Gör ni Brasiliansk på män? Svar: Nej.
 
Får man någon bedövning? Svar, inte på salongen. Men man kan ta 2 värk tabletter 30 -45 min innan, Nu även en effektiv smärtlindringskräm att köpa hem Krämen tar bort ca: 80% av smärtupplevelsen, kostar 150kr och räcker 4-5 ggr.
 
Nekas någon kund behandling? Svar: ja, om någon är mkt otrevlig eller kommer med oanständiga förslag eller råkar skada oss vid vaxningen.
 
Hur ofta bör man vaxa? Svar: de flesta går var 4:e till var 6e vecka, det beror på hur snabbt håret växer vilket varierar från person till person, men allt eftersom tiden går minskas hårväxten, vilket leder till längre tid mellan gångerna.Gör du en brasiliansk vaxning regelbundet tröttas hårsäckarna ut och du får en glesare hårväxt och tunnare strån. Därmed gör det mindre ont än vid din första brasilianska vaxning. Vår rekommendation är att vaxa sig var 4: e till 5:e vecka för ett hårfritt resultat så länge som möjligt och minimal smärta. Om du däremot väntar längre med din brasilianska vaxning eller rakar emellan så hinner håren rota sig, smärtan och resultatet liknas som vid första tillfället.
 
Ett starkt tipps är att du tar för vana att boka in en tid för återbesök direkt efter ditt  besök så slipper fundera på om tider finns när det är dags...
 
 
 
 
 
 
Copyright: Salong Matilda