-
.Ekologisk Spraytanning:
 
Spraytaning är en behandling som ger en gyllene solbränna på ett hälsosamt sätt. Alla blir bruna, oasett utgångsläge. Så spraytaning är optimalt även för dig som aldrig får färg i solen! 10 minuters behandling ger samma resultat som flera timmar av vanligt solande eller solarie, fast utan skador, biverkningar, farliga kemikalier eller UV-strålning..
 
 
På Salong Matilda använder vi oss mest av det ekologiska märket Nouvatan.
(vi har även California tan, och har testat flera andra)
 
Nouvatan som är vår favvorit, ger vacker naturlig färg utan att riskera gulhet..
Den finns i flera olika nyanser från ljus till väldigt mörk.
Nouvatan  innehåller inga parabener eller alkohol. Den är helt naturlig! Vilket vi gillar och föredrar då vi vill arbeta med skonsamma produkter.
 
Tillskillnad mot många konkurerande märken som kan luta starkt, skapa spänningshuvudvärk mm.
Nouvatan skiljer sig även rejält även Doftmässigt då den faktiskt doftar mkt svagt coccos/frukt, Ingen otäck eller stark "brun utan sol doft" Vilket är underbart och väldigt ovanligt! Många märken lovar detta men sedan luktar de iallafall.. Den blir heller inte kladdig efter vilket gör att man känner sig fräschare. 
 
(Varför valde vi just Nouvatan? Vi är kräsna! och efter att ha provat många ledande märken på marknaden utan att bli helt nöjda. finns mkt bra men tyvärr lova många mkt som de inte klara av att uppfylla, en del hade överlägsen och imponerande reklam men gav ej samma resultat hela tiden, en del var bra men lukta starkt eller var jobbig att andas in eller blev för gul, grå eller grön osv..Nouvatan var det enda märken som klara våra kräsna önskningar och förväntningar Och gjorde oss överlyckliga då de klara både doft test, resultat, färg, hållbarhet, ångor. därför blev märket vårat självklara val till salongen!´ Nouva tan har vunnit många priser för sin speciella vätska och syns ofta i olika tidningar som bästa brun utan sol produkt. Den mest tänkbara  trovärdig, felfri, långvarig solbränna uppnås (bevisat att blekna 90% bättre än andra ledande märken). Nouvatan spraytanning formula döljer också celluliter, hudbristningar, att du ser ut och känns fastare tunnare och sexigare. Nouvatans helt unika, naturliga patenterade och ekologiska baserade ingredienser imponerar!). 
 
Exempel på några av våra spraytanningar:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Som ni ser av linjerna där troskanten varit blir resultaten så fint och naturligt! Trots att det är många nyansers skillnad. Fantastiskt.
 
 
Hur funkar spray tan? Det verksamma ämnet i spraytanvätskan är dihydroxyacetone (DHA.) Ett bindemedel av socker som reagerar med keratinet (Proteinerna)  i det översta hudlagret och ger en mörknande effekt. DHA är välbeprövat och har använts i över 30 år i skönhetsbranschen! 
 
DHA skadar inte huden dels för att det är helt naturligt och inte innehåller några skadliga ämnen som alkohol etc. Eftersom vätskan endast påverkar de yttre hudcellerna som kroppen självmant byter ut successivt, så mattas "solbrännan" av precis som en vanlig solbränna.  
Färgen håller i ca 10 dagar beroende på hur man sköter om sin hud!
 
Hur går det till?
Du kommer till salongen, blir visad in till spraytanning rummet där vi snabbt går igenom allt och vad du önskar. Därefter lämnar vi dig för förberedelse. Efter det sprayar vi dig från kropp till tå om så är önskemålet. efter det får du stå och torka en liten stund för att sedan lämna oss gyllene vacker.. Våran Spraytanning görs manuellt av utbildad persona för bästa resultat vi har den mest avancerade och ledande maskinen på marknaden som sprider vätskan bra och effektivt i vårat spraytanning rum på övervåningen av salongen.
 
 
 
 Vilken färg blir det? Hur kommer det se ut?
Innan vi sprejjar dig går vi igenom vad du önskar och vad som passar bäst..
Vi utgår från hur du ser ut idag, vad du önskar.. Man kan välja någon nyans mörkare, svensk sommar bränna eller att få en utomlandsbränna.. Sedan finns även mörk mörk färg som oftast används till fittness klienter. 
Lagom är nog bäst och finast..
 
Bra att veta: För att vi skall se vart färgen hamnar när vi sprejjar så har vi färgat den genomskinliga dha vätskan vilket gör att du får färg direkt efter behandlingen. Man har alltså tillsatt ensåkallad Foundation färg för att vi skall se bättre och för att du som kund skall kunna känna att det blev nått direkt efter. Denna färg är ofta även lite mörkare en den färg du kommer få.. Oroa dig inte om dina händer och fötter är något ljusare än resten av kroppen. Dessa områden är avsiktligt sprayat lätt eftersom dessa kroppsdelar utvecklar mer färg och om för mycket vätska appliceras kommer det se onaturligt ut sprejjar vi mkt färg kommer du förmodligen tycka det ser fläckigt ut då händer och fötter drar åt sig mer färg.. 
Bra att veta! Ibland blir visningsfärgen mkt mörkare en den färg du kommer få ibland blir den lite sotig detta sköls bort! och inget behöver lägga någon större vikt på då det bara är en tillfällig färg och mer en rikt linje visningsfärg då det tar 4 timmar för din hud att utveckla just din ton. Bra att veta!  När du tar din första dusch sköljs även denna överskotts färg bort detta är normalt! det känns som allt skall försvinna men det gör det inte, kvar blir den färgen du kommer ha. Dessutom fortsätter färgen utvecklas lite till någon timme efter. Först nu kan man bestämma om nyansen blev perfekt eller om du önskar mer eller mindre färg nästa gång.
 
Får alla samma färg? Nej vi kan spreja tre olika kunder med exakt samma
%/färg men resultatet blir väldigt olika. färgen avgörs hur brun du var innan
vad du har för pigment mm. Man måste alltså väga in detta i detta i valet av färg
Så har man 2 personer som vill få ganska lika färg men den ena är blek och den andra mörk får man ta en ljusare färg på den mörka kunden och tvärtom. 
 
Hur länge håller det?
regel håller det mellan 7-10dagar.
Längden avgörs av vad du gör, vad du har för hud
hur du sköter den mm. Ex sportar du och duschar mkt, tvärtar du formodligen dig mer vilket gör att du fortare får bort den bort den..
Är du lite äldre sitter det ofta lite längre en på en yngre kund detta pga av att äldre inte producerar nya hudceller lika fort. Vill du att färgen skall hålla så länge som möjligt rekomenderar vi noggrann förberedelse, och att du sedan sköter om den med återfuktning efter. Tips är att köpa hem kund kitet med återfuktande kräm och dha kräm mm.. på så vis kan du underhålla bättre.
 
 
Vad har man på sig under/efter behandlingen?
Under behandlingen väljer du själv vad du känner dig bekväm med!
En del står naken, någon har bad kläder eller underkläder med sig, på sig.
Någon väljer att ta ett par engångstrosor/eller kalsonger som sedan slängs.
Inget är rätt eller fel. medans du står och torkar eller vi har genomgång får du låna en badhanduk att dölja dig med om det känns obekvämt. Obs! Oroa dig inte!
detta är en behandling vi utför dagligen så du behöver inte oroa dig vi är vana och det är inga konstigheter.. Alla är olika! vi har smala, tjocka, defekta, perfekta,
mörka, ljusa kunder det som ofta är gemensamt är många första gången känner sig lite obekvämma och skämms över något helt onödigt. Men det släpper fort.
Komihåg vi är professionella och är inte där för att syna din kropp vi vill utföra en bra behandling. :)
 
Efter behandlingen är det mycket viktigt att du har mörka löst sittande kläder som ej skaver eller trycker för att undvika fläckar bildas om färgen skavs av.
Är du kvinna skippa helt behån den dagen då denna kan ge märken om färgen skavs bort.
 

Förberedelser inför ditt besök:
Förberedelsen inför en spray tanning är super viktig!!! Om du vill få ett jämt och fint resultat.. Och det vill du. 
 
Inför din behandling är det därför VÄLDIGT viktigt att du tar ett långt bad eller dusch och gör en noggrann och effektiv skrubbning av hela kroppen och då hela kroppen för att får bort gamla torra hudceller. Är huden torr blir det lätt fläckar efter som torr hud suger upp mer färg.. lika om det är så att du har en gammal färg som blivit fläckig då kan man inte lägga på ny färg för att gämna ut tvärtom blir det värre då du får mer färg på färgen.. ( den nya fina huden gör så att  färgen håller sig längre och även avtar jämnare då du får bort döda hudceller med peelingen) 

*Exfoliera/peela gärna med skrubbhandskar då peelingkräm kan innehålla olja som kan täppa till och kan göra så att spray lösningen inte kan penetrera huden. en bra peeling får du genom att pressa en  citron och socker. Gno sedan den tjocka blandningen över hela kroppen och skölj bort, därefter smörjer du in huden med kropps lotion dagen innan Obs! välj en lätt lotion ej bodybutter eller liknande då de är för feta och ligger kvar som en oljig hinna på huden skulle man spraya på detta området blir det ojämnt tänker att ni häller vatten få en inoljad yta.. det fäster inte utan rinner iväg åt olika håll Lika blir det om vi sprejar tanning vätskan på ett sådant insmort parti. 
 
Har du torra fötter? fila dem och smörj in. ( är du super torris kanske du tom skall börja någon vecka innan så du hinner återfukta huden ordentligt.)
 
Eventuell:
*Färgning av bryn/fransar bör göras 2 dagar innan spraytan
*Fransförlängning bör göras närmast dagen innan spraytan
*Raka/Vaxa minst 24 timmar innan spraytan ej direkt efter..
*Att sola i solarie INNAN spray-tan öppnar upp hudens porer och möjliggör huden att absorbera spraytan ingredienserna bättre, vilket resulterar i djupare bränna
 
Samma dag:
*Ingen ny påtagning av kräm på kroppen/behandlingsområdet
*Ingen parfym/deodorant! blockerar färgen, blir grön..
*Inget smink
*Eventuella smycken tas bort
*Löst sittande mörka kläder efter behandling.
*Mörka underkläder
*Kvinnor: -Sport behå och bygelbehå är inte att rekommendera den dagen.
*Ha gärna öppna flip flops eller lösare skor direkt efter..
* Kom sval.. Dvs är du varm och svettig finns det risk för att färgen rinner
vilket kan resultera i ojämt resultat.
 
 
Efter Spray-tan:
Ha mörka löst sittande kläder.
*Direkt efter behandlingen bör man inte ta på smink, hudkräm, parfym, deodorant eller andra produkter på huden. Dessa kan påverka absorberingen av DHA.
*Vänta helst minst 4-6 timmar innan du duschar vill du ha mörkast möjliga resultat vänta 8 timmar.
*Gnugga inte huden med handduken, utan badda bara kroppen med den
*Undvik sport och aktiviteter där du svettas mycket
*Undvik varma bad samt oljebad, då du annars badar bort färgen.
*Dusha inte väldigt varmt, utan föredragsvis ljummet-gnugga och skrubba inte huden-Använd tvål/duschkräm endast när det är nödvändigt
*Spraya inte parfym rakt på dekolletaget även detta kan resultera i ojämnheter..
 
Vid din första dusch kommer du märka att det bara forsar färg.. Detta är normalt.
Efter duschen är det viktigt att du återfuktar huden! använd tillhörande oljefria produkter som stärker återfuktar och hjälper dig bevara brännan längre.
I salongen finns allt du behöver för att underhålla på bästa sätt.
-Vi rekommenderar lilla kundkitet!
 
Hur ofta kan man spreja sig?
Finns inga regler.. Är din hudfärg jämn och fin är de bara att köra.
har du färg kvar peela noga.
 
Spray tanning är fantastiskt.
Man blir brun utan att ta hudcancer risker,
Man får färg direkt. Vätskan vårdar och återfuktar huden.
Innehåller vitaminer och aloe vera som återfuktar och vårdar huden.
Du kommer genast känna dig tjusigare.