-
Vackert friskt hår med Keratinbehandling
 
Alla vill ha ett friskt hår men tyvärr så är det många som inte har det,
tiderna har förändrats och kemikalierna från produkter och hårfärger men också dagligt underhåll som plattade, fönande fördärvar håret successivt.
 
Keratinbehandling är en behandling som återuppbygger och gör håret frisk/friskare igen. Om du på något sätt har ett skadat och preparerat ditt hår.
Med Preparerat betyder det att håret är färgat, permanentat eller på något annat sätt kemiskt behandlat. Ett slitet hår kan bero på allt möjligt så som för mycket styling (exempelvis plattång) och miljöpåverkan.
Håret kan då vara mkt frizzigt, stort och svält, kanske bryts av väldigt lätt osv. Ofta ser man detta speciellt när det är nytvättat eller om det är fuktigt ute och brukar vara ett irritationsmoment då det kräver lång tid med både hårblås och plattång. 
 
På de flesta räcker det med endast en behandling för att märka fantastiskt resultat .
 
Keratinbehandlingen är en väldigt enkel och smidig väg till friskt hår som
tar ca 2 timmar. För att fortsätta bygga upp ditt hår rekommenderar jag att göra en behandling var 5-6 månad.
 
Keratinbehandling gör ditt hår frissfritt upp till 3-6 månader.
Ditt hår blir glansigt, mjukt och lättstylat håret får ett skyddande keratinlager runt om sig som hjälper håret bli starkt och hålla ihop skickten så att hårstrået klarar av att bli längre.
När du gjort din keratinbehandling är håret färdigbehandlat när du lämnar salongen. Obs! När du gjort din behandling är det mkt viktigt! att du sedan använder sulfat fria produkter för att inte keratinet skall lösas upp och gå ur håret fortare. Självklart finns schampo, balsam, keratinspray att köpa hem till tig som ej har.
 
Salong Matilda år den enda salong i Norrköping som har orginalet..
Har kommit många replikor  och liknande keratin behandlingar med samma namn men ingen som haft samma effekt. Många har även sedan har förbjudits pga farliga ämnen som exempelvis Brasilian Blowout  som togs bort andra har blivit godkända men inte lyckats leverera samma resultat.. Och har haft mer tidskrävande procedur.  Därför är vi mkt glada att kunna erbjuda Skonsam och effektiv keratin behandling utan dåligt innehåll.
Så här går behandlingen till:
Ditt hår tvättas med ett specialschampo. Håret fönas torrt och en keratin crème med havreprotein appliceras noggrant i Ditt hår. Crèmen ska sitta i 20minuter. Därefter fönas håret torrt och sedan försluts proteinet in i håret.
 
 
 
till vänster ser ni ett trasigt hårstrå
 
till höger ett efter en keratin behandling
stor skillnad!
 
 
Vad är keratin?
Keratin är något som alla har i sitt hår, det är helt enkelt en protein som gör att håret inte går av och är slitstarkt. Utan keratin kommer håret bli torrt, frissigt och kan lätt gå av. Med en keratin behandling åtgärdar man detta problem!
 
Keratin finns inte bara i hår utan även i exempelvis naglar och klovar, detta är en annan typ av keratin som är hårdare än det som finns i håret.
 
Spara ut till långt hår med en keratin behandling!
Om du är en sån person som hela tiden försöker spara ut till längre hår men det inte går så kan en keratinbehandling funka. Eftersom keratinbehandlingen gör håret starkare så blir det lättare för håret att växa ut utan att håret går av.
På köpet av en keratinbehandling får du även friskt hår.
 
Passar hår som blivit solskadat eller kemiskt skadat av färg slingor eller permanentat. Även för hår som blivit förstört av fön eller plattång. Du får bättre glans och mindre friss och efter bara 1 behandling byggs håret upp till 80 %, 
Vi garanterar att du kommer gå härifrån nöjd.
 
Obs! Man kan bara reparera håret till en viss del med produkter eftersom det är dött, så för att stärka upp det till max redan när det är påväg att växa ut rekommenderar jag även B-vitaminer, silicea orginal, priorin eller hårkontroll.
Kombinerar du något av det med keratinbehandling kommer du inom kort tid se en stor skillnad på ditt hår!
 
Efter behandlingen:
Efter behandlingen får du inte tvätta håret eller använda några som helst preparat i håret på 4 dagar för att keratinet skall hinna tränga in och fästa ordentligt.
 många tänker oj hur skall det gå men när du går från oss är ditt hår nytvättat fint och aldeles underbart och 4 dagar skall inte vara några problem..
När det väl är dags är det sedan mycket viktigt att du under hela tiden använder ett salt och sulfatfritt shampo & balsam för att keratinet hålla och inte tvättas ur.
Dessa finns givetvis att köpa hos oss på salongen. pris från 169kr/st.
 
 
Hållbarhet:
3-6 månader. Om du har ett kemiskt behandlat hår, tex färgat eller slingat, så håller det bättre än om ditt hår är helt obehandlat (s.k. virgin hair) när du gör keratinbehandlingen.  Anledningen till det är att ett kemiskt behandlat hår är mer poröst och öppet, och då sitter behandlingen djupare än på ett obehandlat hår.
Färga håret:
Vi rekommenderar att du färgar håret innan en keratinbehandling
på detta sätt kapslar keratinet in färgen och håller bättre. Väldigt bra för de som ex. färgar rött där det i vanliga fall brukar tvättas ur fort. 
Färgar man håret på ett nykeratinat hår är risken stor att färger inte fäster utan bara rinner av.
Styla håret:
Kan man styla håret efter man har gjort en keratin behandling?
Ja absolut, dock inte under de första 4 dagarna då keratinet behöver fästa ordentligt sedan kan du styla hur du vill håret fungerar som vanligt men blir finare och lite mer lätthanterat.
 
Vad gör man om håret blir blött under de första dagarna?
Då blåser man det torrt igen och tar en plattång som slätar till det på nytt.
Vad händer om man använder vanligt schampo och balsam istället för ett sulfatfritt efter behandlingen?
Det som händer är att keratinet släpper och går ur snabbare ur håret då sulfatet löser upp keratin beläggningen. Vilket är mkt tråkigt när man nu har investerat i en behandling.
 
Kan alla göra denna behandling?
absolut män som kvinnor, alla som lider av hår som tovar sig, är frizzigt, skadat, sönder preparerat eller de som vill ha ett mer lättjobbat och slätare hår.
 
.